Publicat pe : 13/02/2015
Autor xander,Admins
Categorie hot this week
1 comentarii

Se spune ca prima impresie conteaza, sau ca nu ai a doua ocazie pentru o prima impresie, dar in acelasi timp si ca nu trebuie sa judecam o carte dupa copertile ei. Nimic mai adevarat.
Sa incepem cu inceputul, cu momentul 0 al unei interactiuni intre un tip si o tipa. Imagineaza-ti ca in mediul real, faci cunostinta cu un tip cu parul soios, cu haine aruncate la intamplare pe el, care miroase a transpiratie, care iti ininde mana increzator in farmecul lui, isi spune numele dupa care adauga: "papusa, nu ai vrea sa mergem la mine sa ne-o tragem?" Poate am exagerat un pic, insa ce motive pot sta in spatele unei prime aparitii neingrijite si nespalate astfel incat sa iti doresti sa treci de "coperta"? Si daca primele replici nu tintesc decat partea sexuala...pot cataloga pe drept si fara remuscari: obsedat. Privirea, zambetul, aspectul general, de ce nu, strangerea de mana, vocea, alaturi poate de ceea ce e definit ca si chimie mai multa sau mai putina intre 2 oameni, duc la o prima impresie pe care o tii minte mai mult decat sigur.
In mediu virtual, primul contact cu o persoana nu e numele, ci userul. Fantasticul36, imiplacfemeilemature, cocodurul si altele din seria asta, nu ma fac deloc sa fiu curioasa catusi de putin sa vizualizez profilul acelei persoane. Involuntar etichetez ca frustrat, obsedat, pueril, superficial. Ok, nu fac selectie pentru a lansa persoana respectiva in spatiu, insa mi-ar placea sa stiu ca voi descoperi o persoana normala, in regula.
Mai departe...in viata reala, dupa ce ai facut cunostinta cu cineva, incepi sa ai o conversatie cu persoana respectiva, sa o cunosti pentru ca urmeaza sa relationezi cu ea. Bun...ce poate fi mai taietor de elan decat sa-ti fie zgariate urechile cu dezacorduri crase, cu pronuntii gresite, cuvinte incorecte, la care sa se adauge si un vocabular de maxim 300 de cuvinte in total, si din acelea o parte sunt in englezo-romana. De acord, se mai grabeste omul, mai greseste ca oricine, dar daca toate acestea vin din faptul ca ultima carte citita a fost abecedarul, din faptul ca ne place sa ne dam grozavi pocind unele cuvinte sau pentru ca suntem de parere ca regulile de gramatica sunt pentru altii, ca oricum ar fi se intelege ce zicem. Mie una imi place sa am legaturi cu oameni inteligenti, cu care sa port conversatii interesante si de la care sa am ce invata. Apoi, imi plac oamenii autentici care nu incearca sa para si sa te convinga ca sunt altceva decat sunt. Care ar fi sensul pana la urma. Astia suntem...asa cum suntem.
Si din nou, replicile cu tenta sexuala sau explicit sexuala, insistente si lipsite de orice acoperamant ale unor obsedati, ma lasa total rece. Putem vorbi si despre astfel de teme insa nu ca intr-o culegere completa de cuvinte obscene turnate continuu in scop de impresionat.
In mediul virtual avem profilul. Am trecut de user, dam click si vizualizam detaliile. La fel, nu stiu cum sunt altele, insa mie mi-ar placea ca cei pe care ii intalnesc in acest mediu sa se fii descris asa cum sunt, sa fii folosit corect limba romana si sa aibe ceva care sa ma intrige si sa ma faca sa vreau sa ii cunosc sau sa apelez la serviciile lor, daca vorbim de BDI. Din nou, obsedatii de se nu ma intereseaza.
Discutam, povestim, ne spunem parerile despre un subiect sau altul. In ambele medii. Avem abordari diferite, gandim diferit, avem "lentile" diverse prin care vedem lumea poate usor diferit sau total altfel unii fata de altii. Dar asta nu trebuie sa insemne ca e normal sa ne jignim, sa etichetam, sa luam lucrurile personal, sa atacam, sa ne certam. Putem asculta punctele de vedere diferite de ale noastre si mai departe sa ne pozitionam intr-un fel sau altul: sa nu fim in continuare de acord si sa exprimam asta civilizat sau sa acceptam ca lucrurile in discutie pot fi si altfel sau chiar ne modificam perspectiva.
Pana la urma, toate cele de mai sus nu-s decat lucruri de bun simt ce tin de o relationare normala intre oameni normali. Si asta cu tot ce inseamna la fel sau usor diferit pentru fiecare dintre noiComentariiPublicat 2 ani in urma
Vorbe spuse cu adevarat !!
Adauga un comentariu

Numar de verificare